Постижения

Резултатите от добрата подготовка на нашите възпитаници са отлично взетите матури, сертификати и изпити. Цифрите говорят сами за себе си, а за нас остава радостта от сбъднатите детски мечти!

НВО(среден успех)
78.045точки
БЕЛ(среден успех)
78.06точки
МАТ(среден успех)
78.03точки

9

място
Сред софийските училища

18

място
Сред българските училища

Нашият екип

Запознайте се с нашия екип от висококвалифицирани педагози. Всеки от тях има специализирана подготовка, но и индивидуален подход към метода на обучение, както и към всяко дете.

Един екип = едно семейство!

Ежедневно работим, за да предоставим най-доброто образование за вашето дете! Следим последните новости в методите на обучение и ги комбинираме с доказали се във времето практики, така че всеки един от нашите възпитаници да получи обучение, което ще му помогне да постигне целите си независимо дали те са свързани с математика, изкусват или някой от останалите ни предмети. Търсим индивидуалния подход към всяко дете, съобразно неговите интереси, но не оставяме интересите да вземат превесе над задължителното качествено образование!

Материална база

Училищна база

Сградата на ЧСУ Свети Климент Охридски е разположена на комуникативно място в град София – можете да стигнете бързо и лесно до нея както с автомобил, така и с обществен транспорт. Всички учебни зали, с които разполагаме, са оборудвани с техника за интерактивно обучение.  Базата на училището разполага и с двор, както и игрище. На тези места, нашите възпитаници могат да изразходват енергия и да изграждат любов към спорта.

Методи на обучение

При обучението на децата, ние в ЧОУ Свети Климент, залагаме на доказани методи, но държим на индивидуалния подход. Ние приемаме само по един випуск от всеки клас. А, във всеки един клас имаме не повече от 15 деца. Тези на пръв поглед малки групи, делим на още по-малки при специализираните си часове, така че да имаме възможност да дадем на всяко дете вниманието, от което то се нуждае. Нашият екип прилага различни подходи, при преподаването на материала, така че да открие най-добрият за всяко дете.

Затвърждаване на знанията, уменията и навиците

Използваме комбинация от доказани във времето методи, индивидуален подход и модерни практики, за да затвърдим знанията, уменията и добрите навици на всяко дете.

Методи за проверка и оценка на знанията, уменията и навиците

Комбинираме традиция и иновация в методите за проверка на знанията на нашите възпитаници. Наред с традиционните тестове и задачи, прилагаме и интерсни за децата, разнообразни игрови методи, посредством които проверяваме нивото на техните знания без да ги стресираме излишно.

Кратка история

Основите на нашето училище са поставени още през 1990г. посредством стартиране на програма за ранно чуждоезиково обучение в детски градини и училища на територията на град София.

 • 1990г.

  Госпожа Сийка Логофетова стартира програма за ранно чуждоезиково обучение в град София.

 • 1999г.

  ЧОУ Свети Климент Охридски отваря врати и посреща своя първи випуск от възпитаници.

 • 2010

  При нас се открива място и за най-малките, защото статираме група и за предучилищна подготовка.

 • 2019г.

  Нашите ученици са класирани на челни позиции в състезанията по английски език и математика.

Мисия и цели

Нашето призвание е да помагаме на младите умове да развият своя потенциал и увереност в спокойна среда, с внимание към индивидуалните потребности на всяко дете.

Нашите цели са:

Високо образователно равнище

Модерно обучение и мислене с европейско по дух възпитание

Поддържане на европейски стандарти в обучението по английски език

Приоритетно обучение по математика

Развитие на комуникативните умения и способности, непрекъснато усъвършенстване на преподавателския екип

Участия в международни проекти

Откриване и развитие на индивидуалните способности на децата

Изграждане на добра двигателна култура чрез богат избор от спортни дисциплини

edge-peach-brown-footer-right