Прием

Искате вашето дете да бъде част от възпитаниците на ЧОУ Свети Климент Охридски?

Всяка година училището отваря по една паралелка подготвителен клас, в която внимателно подготвяме най-малките си възпитаници за училищния живот. За прием в подготвителен клас, вашето дете е необходимо да навършва 6 години в рамките на учебната година. С предимство при процеса на кандидатстване са децата, преминали курс на обучение в детско заведение.

Прием в някой от другите ни класове се извършва само при наличие на свободни места. При кандидатстване в по-горен клас, ученикът държи тестове по математика, български и английски език. Всички изпити съответстват на нивото на обучение на нашите възпитаници от съответния клас.

1
Заявете среща

Обадете ни се по телефона или попълнете формата за контакт по-долу, за да си запазите ден и час за събеседване.

2
Тест

След събеседването се провежда тест. За децата в предучилищна група, както и за тези от първи клас това е тест за обща култура. За децата от втори до седми клас, включително се провеждат тестове за покриване на знания по математика, български и английски език.

3
Прием

В случай, че вашето дете е преминало тестовете успешно ще се свържем с вас, относно резултата и уточняване на подробностите по записването му.

Допълнителна информация

Тук можете да откриете полезна информация, относно приема на детето ви.

Кандидатстването за прием на ученици между 1-ви и 6-ти клас за съответната учебна година започва през месец март на предходната учебна година.

Събеседвания с родителите за прием на техните деца започва със старта на съответната учебна година.

Събеседвания с учениците започват от първия понеделник на месец декември.

Свободните места във всеки клас се обявяват предварително на сайта на училището. Изключение прави предучилищната група, която се сформира за всяка нова учебна година.

ЧОУ „Свети Климент Охридски“ НЕ предоставя възможност за прием на деца в 7-ми клас.

Прием 1

Свържете се с нас

Тук може да задавате въпроси, свързани с приема на вашето дете.

  Формата е защитена с reCAPTCHA и са в сила също Политиката за поверителност и Условията за ползване на Google.

  Прием 2

  Често задавани въпроси

  Какво се включва в таксата за обучение?

  В таксата за обучение е включено цялостното обучение, необходимите учебници, помагала (сборници и допълнителна литература), консумативи (тетрадки, моливи, химикалки и др.), както и храненето на детето (обяд и следобедна закуска).

  В таксата за обучение не се включва транспорта, допълнителните учебни дейности и униформата* на детето.
  *Пояснения относно униформата можете да получите по време на лична среща с ръководството.

  Какъв е екипът от учители и какви са критериите за избора им?

  В ЧОУ Св. Климент Охридски сме създали екип от висококвалифицирани професионалисти. За всеки един от тези млади, мотивирани и амбициозни хора учителската професия е призвание. Нашият преподавателски състав е постоянен, а липсата на текучество сред учителите е един от големите ни поводи за гордост!

  Какво е храненето в училището?

  Храната, в частно основно училище Св. Климент Охридски, се доставя от прецизно избрана кетъринг компания. Всяко меню е максимално здравословно и е съобразено с индивидуалните потребности на децата (алергии, вегетарианство и други особености). В базата на училището няма лафка и не се предлагат вредни храни!

  Каква е политиката относно личните телефони и таблети на децата?

  Използването на телефони, таблети и смарт часовници от страна на учениците, по време на учебния процес НЕ се толерира в ЧОУ Св. Климент Охридски. Всички умни устройства се събират от класния ръководител в началото на учебните занятия и се връщат на учениците след техния край.

  Използват ли се програмите на Министерство на Образованието?

  ЧОУ Св. Климент Охридски е лицензирано училище и се съобразява с програмата и необходимия норматив от часове подаден от МОН. Разбира се, в случаите, в които е възможно обогатяваме учебния процес посредством интерактивни методи на обучение, като електронни дъски, лаптопи и други.

  edge-grey-footer-brown-left