Математика

подготовка по математика в частно основно училище Св. Климент Охридски

Математиката е езикът, на който Бог е написал Вселената.

Галилео Галилей

Още от най-ранните класове, възпитаниците на ЧОУ „Свети Климент Охридски“ се запознават с математиката, тъй като тя е основата за развитие на логическото им мислене. Стараем се да представяме сложните математически концепции на разбираем език и под формата на игри от страна на нашите висококвалифицирани педагози.

1
Индивидуална програма за всеки клас

Спазвайки всички изисквания на българката образователна система се стараем постоянно да обогатяваме знанията на децата в сферата на математиката. Използваме различни интерактивни методи, за да вдъхновяваме възпитаниците си да търсят решения на задачите пред себе си и да си поставят високи цели. Този опит по предмета математика, подпомага техните концентрация и увереност и ги подготвя да се справят по-лесно с бъдещи изпити, тестове, състезания, конкурси и житейски предизвикателства.

2
Състезания и олимпиади

Всяка година възпитаниците на ЧОУ „Свети Климент Охридски“ имат възможност да се явят на значителен брой състезания, конкурси и олимпиади свързани с математиката. Подготовката за тези мероприятия се извършва в клас и не е необходимо да записвате детето си на допълните уроци, за да се класира то с добър резултат. Пълна информация за различните математически инициативи, в които ЧОУ „Свети Климент Охридски“ се включва всяка година можете да откриете на тази страница.

Доказателството за успешното представяне на нашите възпитаници по математика е класирането ни на челни позиции сред училищата в страната.

9

място

Сред софийските училища

18

място
Сред българските училища
Математика 1

Гордеем се с нашите постижения по математика

Математика 2

157+

Спечелени олимпиади по математика
Математика 3

60 000+

Проведени учебни часа

Състезания и конкурси по математика

В допълнителните часове по математика учениците значително надграждат знанията си от основната програма на МОН. Именно по време на тези часове, възпитаниците на ЧОУ „Свети Климент Охридски“ се подготвят по състезателни теми, което води до тяхното достойно представяне на национални и международни състезания.

"Математика без граници"

Изключително мащабен международен турнир, който се провежда през последните 10 години.

"Математическо кенгуру"

Състезание по математика, провеждано от 2006-та година насам.

"Иван Слабашев"

​Математическият турнир „Иван Салабашев“ се провежда за първи път през 1992 година. Организира се от секциите на Съюза на математиците в България по места под егидата на РИО на МОН и е предназначен за ученици от 1-ви до 12-ти клас.

„Аз и цифрите“

Състезание по математика за ученици от 1ви до 4ти клас. Организатор е Съюзът на българските начални учители (СБНУ).

Коледно математическо състезание

Ежегодно математическо състезание под формата на тест от 9 върпоса със затворени отговори и 1 задача, чието решение е необходимо да се опише.

Великденско математическо състезание

Ежегодно състезание по математика под формата на 15 задачи с избираем отговор. Задачите са разделени на отделни групи, като всяка група е с различно ниво на трудност.

Софийски математически турнир

В математическия турнир могат да участват ученици от 2-ри до 7-ми клас, включително. Той се провежда под формата на 13 задачи, като 10 от тях са с избираем отговор, 2 са със свободен отговор и 1 задача е с решение, което е необходимо да се опише.

„Хитър Петър“

Състезание по математика за ученици от 2-ри до 8-ми клас, включително. Провежда се под формата на 10 задачи с избираем отговор и 5 задачи на Хитър Петър със свободен отговор.

„Черноризец Храбър“

Математическият турнир „Черноризец Храбър“ е сред най-популярните в страната. В него мога да се включват ученици от 2-ри до 12-ти клас, включително.

Полезно

Освен интензивното изучаване на математика, училището набляга върху подготовката по английски език и български език и литература.

edge-peach-brown-footer-right