Най-важната професия

Съчинение 1

Трудно е да се каже коя е най-важната професия. Отговорът е много прост: Мирисач на котки. За нея трябва да кандидатстваш на сайта: www.mirisachnakotki.com Има и карта, която трябва да следваш, за да стигнеш до цеха, в който да миришеш котки. Но внимавай! За тази професия се изисква обучен нос!
Когато влезеш в цеха, там не мирише на гаден котешки аромат, а на хубав котешки аромат. Ето как действа тази важна професия:
– Избираш движеща се редица с котки.
– Помирисваш котката и ѝ слагаш табелка “добре” – ако мирише хубаво, а ако не е с хубав аромат, й слагаш табелка “не добре”.
– Котките с табелка “добре” продължават по движещата се редица към зоомагазина, а тези с табелка “не добре” отиват към една огромна вана със сапун.
– След ваната нехубаво миришещите котки пак се пращат на движещата се редица и се проверяват отново.
– В зоомагазина влизаш ти и си взимаш някое коте, а то умирисва дома ти с хубави аромати.
– А ако си служител там, ти се прибираш вкъщи с пачка пари в ръка.
Сега ще питаш какво правят шефът и помощниците му. Шефът гледа дали всеки мирисач на котки си върши добре работата. А помощниците взимат бездомни котенца и ги водят на ветеринар. Ти предполагам знаеш какво се случва след ветеринаря, тогава идва редът на мирисачите на котки..
Понякога пристигат поръчки за миришещи котки из целия свят и тогава в действие влизат доставчиците на миришещи котки. Те се качват в “миришещи хеликоптери” (които миришат на хубави котки, разбира се). А хеликоптерът, естествено, изпуска приятна котешка миризма. И така целият свят може да се наслади на аромата.
Накрая хеликоптерът каца пред адреса ти. А аз, котешкият специалист, се грижа всеки един клиент да обича аромата на котката си.

Ан-Мари Георгиева 3-ти клас

edge-grey-footer-brown-left