Участия

    Нашите възпитаници от вокална група “Даймънт” към ЧОУ “Св. Климент Охридски” отново се завърнаха с успех от международния фестивал “Златни искри” във Варна миналият уикенд. Шест деца от вокалната група, с ръководител Тюркян Исмаил, представиха най-новата си авторска песен по думи на прекрасния текстописец на множество естрадни и детски песни – Матей Стоянов и по музика и аранжимент на любимият учител по музика и пиано в училището – Димитър Запрянов, а именно песента “Приказките на мама”. Фестивалът се провежда в два раздела – за изпълнители и нова песен. “Приказките на мама” беше една от 24-те песни избрани да участват във фестивала след предварителна селекция, а нашите деца спечелиха наградата за най-добро представяне на авторска песен, диплом и медали! А г-н Запрянов беше награден с прекрасна картина и диплом от WAFA /съюзът на фестивалите и артистите в Европа/. Песента звуча в ефира на БНР Варна, а изпълнена на живо – спечели сърцата на журито и публиката. Много скоро ще бъде изпъчен и по телевизията. Песента “Приказките на мама” за втори път носи успех на вокалната група, само преди няколко месеца тя беше спечелила конкурсът за нова песен в гр. Карлово – “Песенна палитра” жури, на което бяха композиторите Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки и др.

Девети национален конкурс „Път към славата“

     През март 2021 се проведе деветият национален конкурс „Път към славата“, където възпитаниците на вокална група Даймънт завоюваха забележителни успехи. За голяма част от децата конкурсът беше дебютен, но те успяха да се преборят с конкуренцията и се класираха сред първите места!

Седмо издание на конкурса „Песенна палитра“

      Тази година традиционния конкурс „Песенна палитра“ се проведе в два кръга, като нашите диамантчета имаха възможност да се представят пред журито с онлайн изпълнения в първи кръг. В него те се представиха блестящо и получиха заслужени купи и медали. Индивидуалните изпълнения класирани на първо място се представиха на финалния, присъствен етап в гр. Карлово. 
    Ето и състава на професионалното жури, в което има палитра от големи имена на българската музика  – певци, изпълнители,  композитори, аранжори , вокални педагози: Маргарита Хранова; Светослав Лобошки; Ефтим Чакъров; Антония Маркова; Емил Струнджев; Петър Алексиев; Асен Митев. За първа година участниците бяха оценявани и от младежко жури. 

ЧОУ "Св. Климент Охридски" 2021

 

ул. „Лъчезар Станчев“ №11

тел: 02/868 81 91

email: school@saintkliment.com

ЧОУ "Св. Климент Охридски" 2021